top of page

3 stvari, ki ubijajo vaše odnose

Vsak odnos prenese marsikaj in vsi se zavedamo, da je odnos živa "stvar" za katero se je treba dnevno truditi in delati. Nič ni samo po sebi umevno, če na odnosu ne delamo nazaduje, če pa se trudimo in delamo na sebi, se trudimo in dnevno učimo boljše komunikacije in razumevanja s partnerjem naš odnos postaja boljši in napreduje. Pri vsem tem pa včasih pozabljamo na osnove v odnosu, ki nas spremljajo na vsakem koraku. Danes samo ponovno opomnim katere lastnosti so res uničujoče za odnose: 


1. Pritoževanje

Pritoževanje je prav tako strup za partnerstvo in odnos. Ko se na primer  ženska pritoži moškemu se on največkrat zapre in preneha pogovarjati. Vsakič, ko se pritožujemo ali nergamo in jamramo in se oseba pred nami zapre, ne vemo kako naj se odzovemo in zato se še naprej pritožujemo ali nergamo. To je resnično smrt za razmerje. Namesto pritoževanja, lahko izberemo rešitve.  Lahko se pogovarjamo in izpostavimo kaj deluje oz. izrečemo, da smo veseli ali hvaležni kadar oseba naredi nekaj kar je ravno v nasprotju s tistim, kar nas moti.  Saj ni važno kaj nas moti, če najdemo temu nasprotje, ki nam je všeč. Na primer: Res me razveseli, ko odneseš smeti.


2. Tekmovalnost

Dejstvo je, da so moški vzgojeni tekmovalno. Ženske po drugi strani pa želimo sodelovati in pomagati. Nič ni narobe s tekmovalnostjo, vendar je za razmerje zelo nezdravo in ga uničuje. Enostavno ne bomo uspeli, če bomo tekmovali s partnerjem kdo je besedno močnejši in ima bolj prav. Lahko izbirate? Lahko imate prav ali pa ste srečni. Vendar, če imate prav, pomeni, da se je vaš partner zmotil. Ne poznam prav nikogar, ki mu je všeč, da nima prav. Pa vi? Kar želim poudariti je, da če želite imeti vedno prav, ste tekmovalni in ne sodelujete, temveč s tem uničujete svoje razmerje. Poznam pare, ki se prepirajo kdo je na vrsti, da pripravi otroku zajtrk, štejeta in si očitata glede števila in kdo je na vrsti. To razdira odnose.


3 . Kompromis

Rečeno nam je,da moramo sklepati kompromise. To ne drži. Veste kaj je kompromis? To je dogovor dveh oseb, pri katerem se oba zadovoljita z manj, kot si želita.  Recimo, da si en želi na potovanje, drugi pa ima raje denar za varnost. In če se jaz odpovem potrebi po potovanju in on potrebi po varnosti, se bova oba počutila slabo. Jeeej kako dobro razmerje bova ustvarila kajne?  Kompromis ubija. Ker drugega ne znamo in ne znamo pravilno komunicirati o tem kaj si želimo in kaj potrebujemo se »zataknemo« in tako se odrečemo sebi in svojim željam,  oziroma predamo. Kompromis je strup za partnerstvo.

Torej, kaj pa lahko naredimo. Lahko se POGAJAMO. Npr. najprej se potrudimo spoštljivo razložiti zakaj nam je potovanje tako zelo pomembno. Razlog ne sme biti prepir in zmaga, da se bomo lahko kregali in našli argumente zakaj bomo proti,  temveč zato, da bomo razumeli partnerja. Prav tako mora biti tudi  pripravljen na pogovor in razložiti zakaj ga varnost  tako skrbi in pod katerimi pogoji se počuti varnega v odnosu do denarja. Prevladati mora ljubezen in razumevanje in ko se razumeta, se lahko dogovorita tako, da bo obema prav.


Potemtakem kompromis ubija, pogajanje osvobaja in osrečuje.

Torej od danes naprej se v odnosu osrečite pritoževanju in jamranju, tekmovalnosti in kompromisom in ustvarite odnos kakršen si zaslužite in želite.


---------------------------------------------------------------------------------------


Ne glede na to ali ste naš nov član oz članica, in se morda odpravljate na prvi zmenek ali ste srečno poročeni že več kot 20 let, želim, da bo je vaše potovanje ljubezni  vznemirljivo, razburljivo in zelo strastno.


Naučila vas bom strategij za uspešne zmenke, usmerjala v odnosih in vas opozorila na nekaterih pasti ki se jim morate izogniti, da boste našli ali ohranili ljubezen, ki bo zacvetela. Povabila vas bom na aktualne dogodke in vam pokazala prednosti in lepote prepletanja starega načina povezovanja samskih, na moderen način.  Zaslužite si ljubiti in biti ljubljeni v iskrenem in strastnem odnosu.


Sledite mi na družbenih omrežjih in uživajte v vašem partnerstvu.


Povabite me na svoje potovanje s seboj!


Z ljubeznijo,

MilenaX

1,031 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page