top of page

Fotografije ubijajo priložnosti

Updated: Jun 20, 2019

Pot do (ne)polnega princa ali princese  je kot pregovor »Preko trnja do zvezd«.

Imate tudi vi seznam in pričakovanja kakšen naj bi bil vaš bodoči partner oz. partnerka?


Želim nekoga, ki ima enako izobrazbo kot jaz in prihaja iz podobnega okolja in ima enake vrednote ter mora biti:


- visok (ker rade nosite visoke pete) oz. viskoka

- temnolas /blondinka

- privlačen /čedna

- čustveno inteligenten / inteligentna

- imeti mora dobro postavo

- aktiven /aktivna

- ljubitelj/ica živali – ali ne

- samozavesten /samozavestna

- lasje (barva, oblika, brez…)

- in tako naprej…Poznano?Popolnost NE obstaja


Ljudje si včasih postavimo res velike zahteve, kako kakšen naj bi bil naš partner oz. partnerka in kakšne lastnosti bi moral imeti. A dokler pri vsem natančno in v celoti vztrajamo, ne bomo prav kmalu našli želene ljubezni kajne?


Ni res? Dlje kot boste čakali prej boste, kot oseba ob oknu na zgornji fotografiji. Ljubezen in dober odnos je težko najti. In internet  nam ni ravno pomoč. Ravno nasprotno. Z raznimi spletnimi aplikacijami, kjer vse temelji na fotografijah, se izgublja pomen vrednot, značaja in kvalitet, ki jih ima vsaka oseba.


Popolnost ne obstaja in POPOLNA OSEBA ne obstaja. Če tega še niste ugotovili, se ozrite na okoli. Preverite pri svojih prijateljih, družinskih članih, če imajo njihovi partnerji vse lastnosti, ki si jih oni  žele. Seveda ne, pa so kljub temu še vedno zaljubljeni, spoštovani in imajo lep odnos, pa čeprav niso popolni. Verjetno vam bodo povedali, da sploh niso imeli seznama. Tudi sama ga nisem imela in sem na tej poti do svojega nepopolnega princa,  prav tako kot večina, poljubila veliko žabcev.  


Vrednote in lastnosti


Nekateri mislite, da potrebujete osebo s katero se bosta ujemala v vsem. Imela enake hobije, rada podobno hrano, imela podobna razmišljanja. To ni potrebno. Kar JE pomembno za ujemanje, so enake vrednote in nekaj dobrih lastnosti, ki so vama skupne.


Moj mož na primer ima lastnosti, ki so zelo pomembne pri vsakemu. Je prijazen, ima spoštljiv odnos, me spravlja v smeh, želi preživljati čas z mano in se tega veseli. Trudi se, me sprejema z mojo družino in prijatelji. Tudi čas skupaj, ko sva v tišini, je prijeten. Nudi mi oporo v težjih časih in izzivih, zvečer ob kozarcu vina ali čaja posluša(vsaj z enim ušesom J ) kaj sem počela čez dan. Je moj najboljši prijatelj in moja sorodna duša.


Imava tudi podobne vrednote. Ceniva pošteno delo in prosti čas, skrbiva za zdravo življenje,  podobne poglede, spoštujeva drugega mnenje.


Moram pa priznati, da mi ni bil najbolj všeč njegov način oblačenja, niti ni moški ki je po videzu podoben holivudskim igralcem. Takratne »prijateljice« so mi celo rekle:« ti bi si pa ja lahko boljšega našla.« Kako NE resnično . Važno je kaj ima oseba v glavi in kaj nosi v srcu. Če imamo priložnost spoznati tako osebo je najmanj, kar lahko naredimo, da ji damo priložnost.

Tako ali tako na tej poti poljubimo veliko žabic in žabcev. Vsako dobro in srečno partnerstvo se začne s prvim zmenkom.


Naša Matchmaking agencija – za povezovanje samskih


Če imate neizprosen seznam nepogrešljivih in natančno določenih lastnostih, ki jih mora vaš bodoči partner ali partnerica imeti, naša agencija ni prava za vas. Mi sodelujemo z osebami, ki so na višji čustveni in življenjski ravni in so pripravljeni iti na zmenke, oziroma srečanja katere jim priporočamo.


Seveda nikogar v nič ne prisiljujemo in ne silimo na srečanja proti njegovi volji. Aktivno spodbujamo in opogumljamo, saj nikoli ne veš, kako se boš z nekom ujel dokler ga ne srečaš osebno. Kolikokrat slišim od starejših parov z zavidljivo skupno življenjsko dobo, da nista verjela, da bosta skupaj dlje kot par mesecev, ker sta si tako različna. Pri nas naredimo seznam vaših vrednot in lastnosti, želja in ciljev, katere izrazite kot vam pomembne in jih iščete pri bodočem parterju oz. partnerki. Predstavimo vam osebo, ki se  ujema z vašimi željami in pričakovanji, verjetno se ne bosta ujemala v vseh skupnih ciljih, a vsekakor se bosta v vseh pomembnih vrednotah in lastnostih.


Poudarjam, nimam čarobne palčke in NE MOREM USTVARITI OSEBE, kot si jo želite samo zato, ker ste plačali storitev. Sodelujem z resničnimi osebami, ki so mi zelo všeč in vsi imajo eno skupno lastnost - Iščejo in želijo si nekoga, s katerim bodo delili življenje. Zato smo tu mi, da priporočamo s kom se srečajte in na tem temelji naš uspeh, nikakor pa ne moremo uspeti, ne vi ne jaz, z zavračanjem srečanj.


Po prvem srečanju oz. zmenku spodbujamo ponovno srečanje, razen, če se z osebo resnično niste dobro ujeli. Vsi vemo, da so prvi zmenki včasih težki in bolj podobni razgovoru za službo, težko se sprostimo in velikokrat si nismo najbolj podobni. Zato spodbujamo ponovno srečanje in lepo je, če smo pripravljeni dati drugo priložnost, v drugem okolju. Tudi sama se nisem zaljubila v svojega moža na prvem zmenku, potrebnih je bilo kar nekaj njih, da sva se  počutila v družbi drugega udobno.


Kemija in metuljčki, so na prvem zmenku redkost


Včasih ljudje na prvih zmenkih pričakujejo ognjemete in po zmenku metuljčke v trebuhu,  če tega ni napačno sklepajo, da ni privlačnosti in menijo, da je dolgoročno ujemanje nemogoče. Ta kemija ne pozna formule. Ni je in noben matchmaker je ne more ustvariti. Lahko pa se razvije, s časom preko spoznavanja in srečevanja, vendar nikakor ne morete pričakovati od sebe, da bo kar »skočila ven« na prvem zmenku. Včasih počasi zagori in se nato močno razplamti, vsaj tako je bilo pri meni, ko sem spoznala svojega moža.


V bistvu, mi je ravno zadnjič ena dama, na svoji poroki zaupala, da je s svojim ravno poročenim možem, (takrat še samskim), kateremu sem jo predstavila, v resnici povezala šele na četrtem zmenku…Rekla sem ji, predstavljaj si, da ne bi šla na zmenek in nato sebi in njemu dala še nekaj priložnosti? Ne bi se poročila s tako čudovito osebo, ki je postala tvoj prijatelj, zaupnik, ljubimec in opora.


Pa najprej zaradi fotografije ni želela z njim na srečanje oz. zmenek?

Fotografije so velikokrat največji sovražnik zmenkov. Nosijo predsodke in ubijajo priložnosti za srečo 

Nikakor in nikoli ne spodbujamo neskončnega števila nesmiselnih srečanj, samo zato, ker je možnost, vedno samo, če dopuščate in prav tako vsakič naslednjič. Pojdite na zmenek, srečanje, saj je samo ena kava, čaj, kozarec vina. Resnično nimate kaj izgubiti, razen priložnosti spoznati čudovitega partnerja, kot sem ga sama in ga je že kar veliko oseb, s katerimi sodelujem.


Z ljubeznijo,

Milena x

279 views0 comments

Comments


bottom of page