top of page

Romantika, še nikoli tako preprosta

Updated: Jun 20, 2019


Večina žensk si želi romantičnega moškega ali vsaj, nekaj romantičnih dejanj, a žal številnim moškim izražanje čustev predstavlja veliko oviro.  Romantika je danes tako pomembna zato, ker ženski pomaga, da ohrani stik s svojo ženstvenostjo. Ženske včasih res hrepenijo po nedosegljivi romantičnosti, kot je predstavljena v knjigah in filmih, kar moške pogosto odriva od poskusov po tovrstnih dejanjih.  Imajo namreč občutek, da so pričakovanja žensk previsoka in da jih ne bodo dosegli. A temu nikakor ni tako. Romantika in romantična dejanja so pravzaprav zelo preprosta, saj jih lahko dosežemo preko enostavnih drobnih stvari, presenečenj in pozornosti. Že drobne pozornosti pustijo dober vtis. Pogled, gesta, sporočilo ali pesem v nas vedno zbudijo čustva, spomine in hrepenenja. Objem, dotik, nabran šopek, piknik v naravi, sprehod, vse to so enostavne romantične stvari, ki vodijo k spoznavanju in osrečevanju partnerja ter posledično utrjevanju razmerja. Spoznali boste, da osrečevanje partnerja vodi tudi do lastne sreče, da je lahko dati celo lepše kot dobiti.


Romantika v ženski vzbudi občutek, da je nekaj posebnega. Prijetna presenečenja lahko polepšajo dan in izboljšajo razpoloženje. Jutranje sms sporočilo nas spomni, da smo prva misel naših partnerjev. Presenetite svojo izbranko s pripravljenim kosilom ali večerjo, za dodatno vzdušje pa dodajte še vino in sveče. Odpeljite jo na izlet, odpravita se v neznano, presenetite jo s šopkom ali pa ji preprosto samo povejte, da je lepa in jo imate radi. Ravno presenečenja so tista, ki ohranjajo, da ljubezen ne postane zgolj navada.  Moški z romantičnim ravnanjem izraža, da mu ženska veliko pomeni, in ji z dejanji pokaže da mu je všeč, jo spoštuje in ljubi. Ta dejanja ji pomenijo enako kot pogovor, saj ima v obeh primerih občutek, da je partnerju pomembna.


Pozornost partnerja, ki opazi majhne stvari in jih pohvali ali omeni je lepa lastnost. Ženske imajo rade, ko moški sam opazi spremembo ali njeno lastnost, o kateri še nista govorila. Lahko je to nova pričeska, obleka, ki jo je nosila na prvem zmenku, najljubša pesem ali pa njene značilne navade. Pozornost pri pogovoru je vsekakor potrebna in dobrodošla, za ohranjanje dobrega razmerja ko se spoznavamo, gradimo nov odnos ali vzdržujemo obstoječega. Izkazano zanimanje za odprt pogovor o različnih stvareh je samo še dodatna prednost. Paziti pa moramo, da partnerju puščamo svobodo in da pozornost ne preraste v nadlegovanje in obsedenost.


Vsekakor pa so pri romantiki pomembna tudi pričakovanja. Najboljše je, da jih ni. Če pričakujemo preveč, je velika možnost, da bomo razočarani. Če pa ne pričakujemo ničesar, nam ostane le prijetno presenečenje. Prevelika pričakovanja so ovira za oba partnerja. S tem, ko partnerja ne obremenjujemo s prevelikimi pričakovanji, mu pravzaprav dajemo možnost, da nas preseneča. Preko spontanih dejanj lahko partnerju in sebi polepšamo dan in ohranjamo iskrivost razmerja.


Povzamemo lahko, da je romantičnost v resnici zelo preprosta in tako zelo dobrodošla, saj poglobi ljubezen med partnerjema in ohranja razmerje živo in iskrivo.


Z ljubeznijo,

Milena x

333 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page