top of page

Samski pri 40+... (Razbijamo mite)Vsak starejši od 40. let nam lahko pove zgodbo, kako neprijetno je iskati ljubezen, ko prestopiš 40. leto. Splošno mišljenje oz mit je, da imajo take osebe Več možnosti, da bi zadele na lotu kot našle partnerja in se poročile. To seveda NE drži. se je odvisno od osebnih prioritet in ciljev posameznika. Ljubezen ne pozna meja... V resnici, je kar nekaj prednosti, če se prepustiš in odločiš poiskati ljubezen, ne glede na starost starost....


1. Drugič je vedno bolje

V prvem zakonu se učiš in se spoznavaš. Večina ali ljudi ali zakon zavrača ali si ga želi, toda večina se premisli, ko sreča tiso pravo osebo. Drugič je vedno lepše, manj stresno in veliko bolj srečno. Izkušnje te naučijo kaj je pomembno in najbolj spoznaš sebe.


2. Samozavest

Za ljubezen ni nikoli prepozno. Tudi sama spoznavam privlačne in zanimive ljudi, ki niso več mladi in dobro situirani, ampak zreli posamezniki, ki se imajo radi in se sprejemajo, kot so. Z leti se sprejmeš, zavedaš se  svojih prednosti in kakovosti, zato  se ceniš. Ta občutek oddajaš in tako nas posledično vidijo ljudje v naši bližini.  Posamezniki, ki so se osredotočili na svojo osebno in poslovno rast so skriti diamanti in čudoviti partnerji. Samozavest, ki je zrasla v  tebi skozi leta izkušenj, je zelo močna stvar in velika prednost.


3. Kakovostni partnerji

Morda je »bazen« potencialnih primernih partnerjev res malo manjši, vendar pa so tisti, ki so v njem večinoma veliko bolj usmerjeni, v osebno rast in resni v svojih namenih. To so željeni biseri v svetu samskih, ki si želijo resnega partnerstva.


4. Zavedanje prioritet

Po 40+  že veš, kaj so malenkosti zaradi katerih se ni vredno razburjati in katere so stvari, ki so za dober odnos pomembne. Konec koncev si štirideset let (ali več) iskal/a dobrega poslušalca, zato veš, da barva las, resnično ni tako zelo pomembna. Kot matchmakinja vedno prisluhnem željam po izgledu osebe, a osebne vrednote, skupni interesi in cilji, so  temelji, ki gradijo trd odnos in varnost.


5. Stabilni življenjski slog

Mlajši se večino časa še »iščejo«. Na splošno se po 40. letu izogneš izgubljanju časa z nekom, ki ni ustaljen in še ne ve, kaj želi od življenja. Srednja leta so zelo varno obdobje, kjer so kariera, dom in morda družina že stabilno zasidrana. To pripomore k višji kakovosti partnerstva in je dobra osnova za dolgoročen odnos.


6. Zaupaj v ljubezen

Samo zato, ker še ni prišla tista prava ljubezen, ne pomeni, da ta oseba ne obstaja. Iskanje partnerja po 40. letu ali 50. Letu, je več,  kot samo iskanje dodatne sreče – je potrditev, da ne obupaš kar tako in tudi ne nad ljubeznijo in se ne predajaš,  dokler ne najdeš osebe, ki si jo zaslužiš.


7. Nizek pritisk

Prvi zmenki so »rahlo« stresni za vse. Vsak se boji, da se bo osmešil ali naredili kaj narobe. Velika verjetno je, da je v zrelejših letih, to vseeno lahko malo lažje, saj se na zmenek odpravljaš že stotič? Veš, kako bodo stvari potekale, kako začeti pogovor in kako ga zapeljati na globjo raven. Zmenki, ki v preteklosti niso bili uspešni, so bili samo vaja za tisti zmenek, ko bo zraven tebe končno sedela prava oseba.


8. Otroci so pozitivni in dobrodošli

Mame in očetje smo seksi; zato ker moramo biti najprej starši. Starševstvo ni nekaj majhnega. Zahteva predanost, odgovornost in zahteva empatijo, saj je potrebno tuja čustva in potrebe postaviti pred svoje. To so privlačne lastnosti tudi za partnerstvo. Starši moramo biti vedno ponosni na svoje starševske veščine, saj nam bodo ta znanja pomagala v naslednjem partnerstvu.


9. Manj zapravljanja časa

Večina samskih že več desetletij hodi na zmenke in pri tem ne uživajo več najbolj. Naučili smo se prepoznati prijetno in svojim vrednotam ujemajočo osebo že na prvem zmenku in zato ne bomo izgubljali časa s tistimi samskimi, ki se še niso našli oz. še niso ugotovili, kaj si želijo od sebe in življenja. To pomeni, da zapravimo veliko manj časa z osebami, ki niso prave in tako nam ostane več časa, za spoznavanje primernih in ujemajočih oseb .


10. Ti si pomembna. Ti si pomemben

Osebe po 40. letu so na splošno bolj uveljavljene in bolje razumejo, kaj je v odnosu potrebno za uspeh.  Otroci so večinoma že večji in ne zahtevajo več stalne pozornosti. To pomeni, da si samski lahko vzame več čas zase in si najde pravega partnerja ter ustvari ljubezensko življenje, kot si ga želi. Nič ni narobe, če smo kdaj pa kdaj malo sebični. To je nekaj, kar si zaslužiš.


Uživaj!


Partnerstvo po 40. letu tem je edinstveno in zahteva pravo posebno razmišljanje. S pravilnim vodenjem, lahko končno tudi ti spoznaš pravo osebo in zaživiš v pravem partnerstvu o katerem sanjaš. 

Ne glede na to ali si naš nov član oz članica, in se morda odpravljaš na prvi zmenek ali si srečno poročen že več kot 20 let, želim, da bo je tvoje potovanje ljubezni  vznemirljivo, razburljivo in zelo strastno.


Naučila te bom strategij za uspešne zmenke, usmerjala v odnosih in te opozorila na nekatere pasti ki se jim moraš izogniti, da boš našel oz našla ali ohranil/a ljubezen, ki bo zacvetela. Povabila te bom na aktualne dogodke in ti pokazala prednosti in lepote prepletanja starega načina povezovanja samskih, na moderen način.  Zaslužiš si ljubiti in biti ljubljen oz ljubljena v iskrenem in strastnem odnosu.


Sledi mi na družbenih omrežjih in uživajte v svojem partnerstvu.

Povabi me na svoje potovanje s seboj!


Z ljubeznijo,

Milena X

1,659 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page